Residential

PARKVIEW

Hong Kong
2022

Concept

Art in different forms was the creative concept for the new home of a Hong Kong multimedia artist and her husband. The 1,500 sq. ft. home nestled in the mountains of Tai Tam houses the love and admiration for art and beauty that surrounds the home, expressing a simplistic yet modernly sophisticated and creative feel in every corner of the space. The interior design portrays the client’s appreciation for gorgeous sculptural art in balance with simplicity and elegance. Before its renovation, the home felt small and a bit gloomy. We opened up the entertainment spaces by connecting the workstation and the dining room with a mirrored sliding door. For a more soft and cosy vibe, we also installed indirect lighting in the ceiling cove and wall lights. The classic framework and modern archways were a natural backdrop to showcase artwork on the walls, including the client’s own artworks. The main feature of the living space is the artificial fireplace mantle with a large TV screen which transforms into a digital frame that features the client’s artworks digitally.

Healthy & Sustainable Features

The city life heightens the sensitivity to allergies to dust and toxins in the air. The young couple is also looking forward to starting a family in this home. This made having air quality that was non-toxic a top priority for the project. We ensured that non-toxic materials such as low VOC paints and adhesives were used in the design process, while also performing air quality treatment processes such as flushing out the space of toxic chemicals such as formaldehyde & VOCs that can cause discomfort for those sensitive to chemicals and dust. After the renovation, we continued to monitor and test the air quality of each space to ensure a healthy move for the couple.

Reducing our impact on the planet is one of our key objectives. We took great measures to divert away from sending unnecessary waste into landfills by donating the home’s old kitchen equipment to a charity in Hong Kong called Crossroads Foundation. The old washing machine and lighting fixtures were given away to friends and other acquaintances. We also were able to reuse the existing plumbing system and other appliances and repurposed materials to reduce future waste and use of plastic.

More Projects

Sea Breeze Home

Hong Kong

residential

Sea Breeze Home

Hong Kong | 2024

St. Michel

Sha Tin

residential

St. Michel

Sha Tin | 2023

Urban Hytte

Mid-levels

residential

Urban Hytte

Mid-levels | 2023